Reedel, 11.jaanuaril kell 18.00 Tammeoru talu garaažikinos “Kahe kodu ballaad”

1985. aastal esilinastunud telefilmi „Kahe kodu ballaad“ kaadrid on filmitud Läänemaal ja meie oma Linnamäel. Filmi tegevuses saab näha Räägu hooldekodu ja vana rahvamaja, massistseenides osaleb palju kohalikke inimesi.

Kalju Saaberi samanimelise jutustuse alusel valminud kaheosalise filmi sündmustik algab 1940. aasta suvel ja lõpeb 1980. aastate keskel.

Kõik selles on nähtud ühe naise silmade läbi: Maria Marmor oli 1940. aastal nooruke aktivist ja hilisem parteitöötaja, kelle elu lõpeb saatuse tahtel vanadekodus. Naine, kes võitles oma ideaalide nimel ja kaotas isiklikus elus peaaegu kõik, kannab kodutunnet ning kodusoojust endaga kaasas.

Peaosades Elle Kull ja Ago-Endrik Kerge. Teistes osades Jüri Krjukov, Salme Reek, Aare Laanemets jpt.

Vaata ka: https://www.facebook.com/events/334052920770857/?active_tab=about