Vana koolimaja renoveerimisest

Muudatused vana koolimaja ümbruses on tekitanud parasjagu elevust. Inimesed räägivad, jutud liiguvad ja muutuvad. Kirjutan asjadest nii nagu nad on ning nii nagu nad võiksid saada.

Eelmise aasta suve keskpaigas alustas arhitekt Harry Lindemann selle vana ja väärika hoone ümberkujundamisega paberil. Eesmärk oli majast kujundada Linnamäe tegevus- ja teenuskeskus. Nimi on küll keeruline, kuid sisu on lihtne – majja peaksid mahtuma need funktsioonid, mille järgi on täna vajadus, kuid reaalne ruum puudub. Väga lühidalt ülevaade, mis on majja planeeritud:

  • saal koos köögiga, see võimaldab meil seal erinevaid üritusi teha, sünnipäevasid pidada või mistahes koosviibimiseks on see ju lihtsalt üks mõnus koht. Aga miks mitte ka suvel kohvikut pidada?
  • Õppeklass täiskasvanute huvitegevuse tarbeks – olgu see siis õmblusring, fotograafia või mis iganes pähe tuleb. Kõik võimalused saavad sinna majja loodud.
  • Lisaks on seal üks põnev ruum, mida ise nimetame teraapiaruumiks, seal saab teha joogatreeninguid või võimlemist, ruum tervisele.
  • Mõnus ja hubane ruum kosmeetikule ja juuksurile on samuti majja planeeritud.
  • Päris suure ruumi oleme arvestanud noortekeskuse tarbeks. Loodetavasti jõuame vallaga kokkuleppele, et päriselt ka noortekeskus vanasse koolimajja tuleks.
  • Lisaks eeltoodule oleme majja kavandanud spordiplatsi teenindusruumid – dušširuumid ning lao.

Kui 20.mail talgusid vana koolimaja hoovil pidasime, siis tööhoos ütles meie kunagine vallavanem Ülo Loorens, et neid lubajaid, kes on lubanud maja korda teha, on ennegi olnud, aga nüüd vist tundub päriselt ka reaalne, aga enne ei usu, kui oma silmaga näen. Kui kõik läheb plaanitult, siis alustame ehitusega juba järgmisel esmaspäeval.

Seniks palve lapsevanematele, palun rääkige kodus, et lapsed ei üritaks sinna majja sisse saada, see on tõepoolest ohtlik. Poiss, kes hirmuga teise korruse aknast alla hüppas, võis päris valu saada. Veidi veel kannatust ja siis saab juba uude renoveeritud hoonesse.

Lähiajal postitan ka joonised. Hoia silma peal infol!