Mööbli restaureerimise õpitoad

Selle aasta alguses oli meie inimestel tore võimalus käia 8 järjestikusel kolmapäeval õppimas, kuidas vana mööblit restaureerida. Oru Seltsi poolt korraldatud kursus oli sedavõrd populaarne, et kõik huvilised ei saanudki endale õpitubades kohta, vaid peavad ootama järgmist korda. Saime kinnitust, et kodudes on inimestel väga toredaid vanu esemeid, millel on oma lugu rääkida ning kindlasti on need hoopis teise väärtusega, kui täna näiteks Ikeast ostes. Restaureeritavate esemete hulgas oli tigudiivan, kaptenikirst, diivanilaud, erinevad toolid jm. Osalejate tagasiside oli väga positiivne, uut teadmist sai küllaga ning väga mõnus oli nokitseda ning oma kätega midagi ära teha. Kõik küll oma esemeid lõpuni valmis ei saanud, kuid hea pealehakkamisega saab need ka kodus lõpetada.

Üks näide edukalt renoveeritud toolist:

Projekti rahastas Rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.