Läänemaa Toidunädala raames toimus Linnamäel, LASi Majas sefiiritordi valmistamise töötuba ja Saunja küla Haava talu veinide degusteerimine.
OÜ Koogikiirabi ehk Elo Jürise juhendamisel saime selgeks korralikult püsti püsiva ja hästi töödeldava sefiiri saladused ja nipid, kuidas valgest magusamassist õigete lisandite ja abivahenditega värvikirevaid tordiroose ning muid kaunistusi valmistada.
Iga asi õigel ajal ja õiges järjekorras. Kuula hoolega ja pane tähele, mida õpetaja räägib – nagu koolis ikka!
Tordikunst on nagu iga teine kunstiliik – kõigepealt vaja ikka natuke teooriat teada ja seejärel võib loomingulised tuuled tordipõhjade kohal lehvima lasta.
Ja valmis nad saidki! Kümme omanäolist ja isikupärast küpsetist!
Selle kümnenda, õige magusa, sõime kamba peale ära – vaja ju ikka kohe järele proovida, kas kolm tundi õppetööd ka tulemust andis!
Natuke ka isadepäeva temaatikat!
Ja juba oli kohal Haava talu perenaine Anna, kes põgusalt tutvustas talu ajalugu ja tegevusalasid. Magusa sefiiritordi ja kohvi kõrvale sai proovida mahedamaid, aga ka vürtsikamaid maitseid – suure aiandustalu mitmete aastakümnete pikkuste katsetuste ja tubli töö tulemust.
Näib, et toiduteemalised koolitused on Linnamäel popiks muutunud.
Uute kohtumisteni!
Fotod: Elo Jürise ja Eve Tamm