Oru kandi külaelanike ÜMARLAUD 9. oktoobril Linnamäel, LASi majas


Oru kogukond on täis energiat ja tegutsemislusti – oleme palju saavutanud!
Vaid üheskoos edasi liikudes saame tagada, et meie kogukond püsib muutuste tuules tugev ka tulevikus.
Kodanikuühiskonna Sihtkapitali kogukonna eestvedaja stipendiumi toel jagab orukatele koostöö ja kaasamise alaseid teadmisi valdkonna asjatundja, vaimse tervise-, kriisi- ja kogemusnõustaja, mentor KAIRIT LINDMÄE Saaremaalt.

Ümarlaua esimene teema: Minu koht Oru kogukonnas.

🔵TAUSTAKS: Tugev kogukond koosneb tegusatest gruppidest, olgu need siis elukohapõhised – näit. külaseltsid, töökohaga seotud (kohalik kool, lasteaed, hooldekodu), huvitegevuse grupid (rahvatants, mälumäng jne.), vanuse põhjal moodustunud grupid (beebikool, 60+ Klubi) jne.

🔵Kevadel orukate seas kogukonna eestvedaja stipendiumi taotlemise jaoks läbi viidud küsitlusest selgus, et meie kogukonna tugevateks külgedeks peetakse järgmist: avatud suhtlemine, info jagamine, ühistegevused, organiseeritus, kogukonnatunne, turvalisus, mugavus – kõik on käe-jala juures, koos tegemine, kompromisside leidmine, märkamine ja hoolivus, toimub pidev areng ja kasv, hea paik kus elada.

🔵Arengut takistavateks teguriteks, ohukohtadeks märgiti muu hulgas: vähe vabatahtlikke erinevateks tegevusteks, eestvedajad väsivad, mõnede inimeste negatiivne suhtumine vabatahtliku töö tegijatesse, rahapuudus, probleemid inimestevahelisel suhtlemisel, eestvedajate panustamist võetakse enesestmõistetavana.

🔵 Mentor Kairit Lindmäe viib läbi arutelu kogukonnaliikmete oskuste rakendamisest. Iga inimene saab vabatahtlikkuse alusel panustada sellega, mida ta oskab või oskab teistest paremini. Koostööl on lisaks oskuste ja teadmiste levitamisele ka üksteisele jõudu ja energiat andev roll. Sellest oskavad heade näidetega jutustada inimesed siitsamast meie seast! Koolitus-õpituba on praktiline ja iga osaleja saab kaasatud.  Teeme individuaal- ja grupitöid, arutelusid ja vaba vestlust.

🔵Ümarlaua teine osa: Oru osavallavanema Janek Loorensi ja kõigi osalejate vestlusring kohalikel teemadel – küsimused ja vastused.

Sinu osalemine on väga oluline. Tule jaga oma ideid vabatahtliku töö ja kogukonna kaasatuse kohta.
Üks väike samm sinu poolt võib olla suur samm Oru kogukonnale!

Uuematele elanikele, et mis see Oru kogukond või kant siis on 🙂 Ikka meie ajaloolised 15 küla: Auaste, Ingküla, Jalukse, Keedika, Kärbla, Linnamäe, Mõisaküla, Niibi, Oru, Saunja, Salajõe, Seljaküla, Soolu, Uugla, Vedra. Nende elanikud, aga ka Oru kandis toimetavad asutused, huvigrupid jne.

Ole hea, anna oma osalemisest märku eve@las.ee, et teaksin suupisteid varuda ja toole valmis sättida. Aitäh hoolimast!

Eve Tamm-Hinno
MTÜ Linnamäe Arenguselts