Orukate 60+ Klubi teisest kokkusaamisest Kärblas Tammeorul

Kaunil kuupäeval 10.10 kogunes Orukate 60+ Klubi Kärbla külla, Tammeoru talu garaaži. Koht oli nii mõnelegi tuttav, sest peremees Tõnu Nõupuu (fotol seisab ukse juures) näitas sealsamas Eesti 100 tähistamiseks paari aasta! jooksul kõigile soovijatele igal nädalal ühe, kokku 100 Eesti filmi! Viimastena 3.09.2020 “Sipsik” ja “Olemise ilu” Fred Jüssiga peaosas.
Sel korral kino ei olnud, huvitavaid kõnelejaid aga küll. 60+ klubi eestvedajad Leili ja Astrid olid ruumi kenasti ette valmistanud ja lauagi katnud ning osalejate arvuks lugesid nad kokku 39!!!
Oma mehise seltskonnaga oli kohale tulnud Haapsalu Meeste Kuuri eestvedaja Taivo Leesment (fotol esiplaanil),


kes andis põhjaliku ülevaate katusorganisatsiooni, Tartus tegutseva Meeste koja liikme Haapsalu Kuuri tegemistest.
Meeste Koja Haapsalu Kuur on asutatud 6.10.2021, laiemaks eesmärgiks meeste heaolu, tervise, üksinduse vältimise ja suhtluse eest seismine, käsitööoskuste säilitamine, toimiva töökoja rajamine ja käigus hoidmine. Osa puutöökoja masinapargist ja vahenditest on liikmed ise hankinud, abi on saadud ka toetajatelt ja projektitaotluste teel. Läbi õlg-õla kõrval nokitsemise ja suhtlemise on meeste tervis ja heaolu hoitud…

Oru kogukonnatöötaja jagas Magistrandi Minutites värskeid tudengiteadmisi vananeva ühiskonnaga kaasnevast ning vananemisega seotud müütidest. Lõpuks törtsuke huumoritki: “Vana oled siis, kui kukud maha ja samas mõtled, mida seal maas olles veel teha saaksid – püsti saamine on ju vaevaline….” (Voolaid 2023)

Järgmisena võttis sõna Hiiumaa praamilt koju jõudnud Tammeoru perenaine Aile. Aile tegemistega tutvudes tekib tunne, et kõik maailma anded on ühes inimesed kokku saanud – mis ette võtab, see ka väga hästi välja tuleb! Ta on andekas fotograaf, kunstnik, sise- ja väliskujundaja, käsitööline ja kokk. Eduka koolitajana sai ta aastal 2022 Aasta koolitaja eripreemia, aia eest hoolitsemine ja permapeenardega toimetamine päädis ​2023. aastal  presidendi Eesti Kauni Kodu 2023 tunnustusega. Uhke tunne, et meie seas sellised inimesed elavad!

Lõpetuseks arutati klubi tegevusega seotud küsimusi – klubi särkide-pusade tellimine jääb kevadeks. Detsembrikuus kokku ei tulda – jõulukuu kipub tegemisi otsast lõpuni täis olema…
Tänaseks on Orukate 60+ Klubi liikmetel kontakti hoidmiseks ja info vahetamiseks oma Messengerigrupp ja meililist ning uute kohtumiste plaanid mitmeks kuuks ette tehtud.
Ei muud kui jõudu ja jaksu eestvedajatele Astridile ja Leilile ning osalejatele ikka sära silma ja kaua noorena hoidvat uudishimu elu ja uute teadmiste vastu!
Taaskohtumisteni!