Käsikirjaline luulenäitus Linnamäel, LASi maja II korruse fuajees

Midagi ainulaadset on LASi majja üles saanud.
Õeraasu poolt kohvikunstiga kujundatud taustale on Vedra küla Aua talu perenaine Õnne-Sigrid Mättik sõna otseses mõttes kirja pannud oma ilusaimad mõtted ja tunded…


Autor endast:

Mulle meeldib kirjutada. 

Kohe väga. Ja igasuguseid tekste.

Lausa nii palju väga, et olen mõelnud, et kui saaks selle keerata enda peamiseks sissetulekuallikaks, siis oleks maailmas üks särav õnnekiir juures. Ja kui ma sulle kohe päris ausalt ütlen siis nii on see juba varajasest lapsepõlvest peale.

Kirjutades lendavad mu mõtted kõige paremini just vanal moel- käsitsi sõnu ritta seades. Teinekord on olnud nii, et paberi ja pastaka kiire  üles leidmine on elu ja surma küsimus. Sest kui mõte juba ennast pisutki näitama hakkab, siis tuleb selle saba kohe pliiatsiteraga kinni püüda.

 Võid ise ette kujutada, et mahukaid töid on väga tüütu teinekord arvutisse sõna-haaval ümber tõlkida. Aga nii on. Ja tegelikult mulle just täpselt nii meeldibki.

Luuletused on minu suur armastus. Neid võin lugeda ja kuulata ning viimasel ajal ka ise kirjutada lõpmatuseni.  Siiakanti elama tulemine avas ühe salakambriukse minus ja nüüd muudkui voolab neid minu moodi ja näoga ridu. Väljendan end paberil siis kui on elevus ja õhin nii suur, et voolab üle äärte. Ma panen mõtted maha ka siis kui on nii raske, et see surub vastu maad…Vihma sees ja päikesepaistes, metsas, toas või matkarajal. Inspiratsioon võib tulla imeilusaSt muusikapalast, mõnest lausekõlksust, merd imetledes või marju põõsast korjates….

 Iga asi vajab küpsemiseks aega. Tunnen, et aeg sai valmis, et jagada laiema ringi inimestega, seda, mis paberile (sõna otses mõttes) on tulla tahtnud.

Kirjutasin need luuletused meelega käsitsi, nii on need veel rohkem isiklikud ja minu nägu.

Seekord aitas taustad kujundada kohvikunstiga, minu imearmas õde Renate Urba. Renate enda tööde näitus avatakse lähipäevil Tallinnas, Nõmme Raamatukogus.

Head luuletusnäituse nautimist, kallis kaasteeline! Kui siin on midagi sellist, mis puudutab just sind, on hästi. Kui mitte, on ka hästi.

Rahu ja soojust Sinu hinge!

Õnnelik ja tänulik Õnne-Sigrid