VARJUMISÕPPUS 10.–11. oktoober 2024

Kuidas kriisis või hädaolukorras kogukonnana hakkama saada?
Tule koge, mis tunne on ilma elektrita toimetada ning milliseid teadmisi ja oskusi sa tegelikult vajad, et toime tulla. Instruktoriteks on parimatest parimad – need teadmised, mis sa praktilisel kujul õppusel saad, võivad tulevikus päästa sinu või kellegi teise elu.

10.-11. oktoobril toimub Estlanderi Looduskoolis Järvamaal varjumisõppus. Põhiline sihtgrupp: KOVid; aktiivsed kogukonna liikmed ja külavanemad.
Kestus 26 tundi (kaks päeva ööbimisega), asukoht Järva maakond.

Sisu: Simuleeritud kriisiolukord viiakse läbi individuaalelamuna käsitletavas hoones, millest on välja lülitatud küte, vool, wifi, vesi ja kanalisatsioon. Osalejad peavad juhendajate suunamisel elu ümberkorraldusega toime tulema iseseisvalt, lähtudes neist vahenditest (igapäevased kodused vahendid ja toiduained), mis koolitajad nende kasutusse annavad.  Samuti püüavad osalejad kohandada hoone all oleva täiskeldri sobivaks varjumiskohaks ja harjutavad sinna liikumist.

Orienteeruv ajakava (10.–11. oktoober) 
 

10.00 kogunemine ja koolituse tutvustus

10.30 julgeolekualased koolitused

13.00 lõunasöök

13.30 õppuse tutvustus

15.00 õppus kodu ette valmistamiseks kriisis ja varjumiseks

ÖÖ on vahel 🙂

13.00 õppuse lõpp, tagasiside, analüüs

14.00 lõunasöök

14.30 hoone korrastamine ja lõpetavad tegevused

15.00 tunnistused ja lõpetamine

15.30 kursuse lõpp

Õppuse tulemusena omandavad osalejad selge kogemuse ja praktilised oskused antud olukorras toime tulekuks nii päeval kui ka ööbides.

Koolituse läbinule väljastatakse tunnistus.

Kohtade arv on piiratud, osalejate arv kuni 20 inimest. Registreeri ennast hiljemalt 13. septembriks SIIN

Haapsalust sõitma hakkamise aeg täpsustatakse hiljem. Õppust korraldab Europe Direct Läänemaa koostöös MTÜga Estlander. Õppus on osalejale TASUTA, õppuse toimumist rahastab Europe Direct Läänemaa.

Kontaktisik: Ege Tatarmäe (Europe Direct Läänemaa juhataja ning rahvatervise ja turvalisuse spetsialist) ege.tatarmae@laanemaa.ee; 55574773.

Osale õppusel, et kriisiolukordadega hästi hakkama saada!