Saunja küla tegemistest

Oru kandi suurima, Saunja küla eestvedajad on tasa ja targu teinud külaelu edendamisel sportlikult väljendudes paaristõugetega pikki hüppeid, arenguhüppeid! Aeg teistegagi jagada!
🌟Nagu tegusatel küladel kombeks peeti kevadel, täpsemalt 4. mail Teeme ära talgupäeva, mis seekord kandis vahvat pealkirja “Postist peoni”. Sätiti paika ohtlikuks muutunud postkastide alus, koristati küla teeääri ja hiljem koguneti mõttetalgutele, et ühiselt arutada külaseltsi asutamise, külaplatsi rajamise, suvise külapeo korraldamise üle.
🌟 Mõeldud-tehtud! 24. mail loodi Saunja külaselts “Meie Saunja” . Eesmärgiks külaelu edendamine, kogukonna liitmine (sh ka uute elanike kaasamine), küla atraktiivsemaks elupaigaks muutmine. Tegevusteks plaanitakse vaba aja veetmise võimaluste loomist (külakeskuse sh külaplatsi arendamine), kogukondlike sündmuste (nt ühised talgud ja kultuuriprogrammid) korraldamist, kohaliku ajaloo ja kultuuri töötubade korraldamist, koolitusi jne.

Külaseltsi asutajaliikmeteks olid: Andres Karm, Merlin Karm, Helina Laht, Marek Laht, Jaanika Väits, Argo Kliss, Liina Kirs, Brit Prithi Kaur Ojamu.

🌟Nagu muuseas valmis 5. juunil Saunja küla tegusate meeste poolt Kirimäe saare randa lisaks pinkidele ja veeohutusstendile ka riietuskabiin.

 

🌟23.juunil 2024 tähistati Rannapõldel üheskoos võidupüha ja jaanipäeva. Kaitseliidu Risti malevkonna pealik Hardi Rehkalt tõi lõkke süütamiseks Haapsalust võidutule! Lapsed said lustida batuudil, sõita ATV-dega, lisaks ka Harley Davidsoniga. Suuremad ja väiksemad soovijad said end ehtida glitter-tattoodega.

🌟Koostati taotlus Transpordiametile, et Keila-Haapsalu maanteel (alates Rannaküla sillast kuni enne Kärbla küla oleva kurvini) kehtestataks kiiruspiirang. Liiklus on tihe ja väga tihti ületatakse kiirust. Saunja küla on kiirelt kasvav küla ning lapsi tuleb juurde. Selleks, et kergliiklusteele saada tuleb teed ka ületada. Lisaks on suunatud suurem osa veoautode liiklusest just siia maanteele, sest Harju-Risti – Riguldi – Võntküla teel on piirangud. Kiri koos allkirjadega läks teele 29.mail. Tänaseks on märgid üleval ja liiklus rahulikum.

🌟Ja loomulikult on tellitud ka OMA ehk SAUNJA KÜLA pusad

🌟Külaelanike seas tehti küsitlus külaplatsi asukoha valimiseks. Kuna praegu selline kohtumispaik puudub ja tulevikus oleks tore omada kohta, kus külarahvas saaks koos käia, tähistada üritusi ja nautida koosolemise rõõmu. Enim hääli sai AAVIKU ja 12.06 alustati vallaga asjaajamist ja suusõnaline kokkulepe vaikselt toimetama hakkamiseks on olemas.

🌟Ja nii ongi Saunja küla tulevasel külaplatsil Aavikul 17. augustil kell 13.00 tulekul Saunja küla talgud! Plaanis: niitmisest püsti jäänud juurikate/okste eemaldamine, kivide märgistamine, et nood niitmisel traktorit ei lõhuks ja kui jõud üle käib, siis kividest lõkkeasemele ringi tegemine.


Tunnustus JUBA tehtud töö eest eestvedajatele ja soovime, et ka kaasalööjaid saab palju olema – vähemalt sada! 🙂

Suur rõõm Saunja küla tegemiste üle!
Ikka edu!