RAKETT 69 õpihuvilaagrist

Kuidas luua lastes tahtmist õppida? Anda neile võimalus õpikute ja vihikute asemel avastada maailma, luues oma kätega teadust. Just see ongi Rakett69 õpihuvilaager.

Rakett69 õpihuvilaager on menukal telesaatel põhinev teaduslaager – meeskondades lahendatakse teaduspõhiseid ülesandeid, mis nõuavad nii reaal-kui ka loodusainetest õpitud teadmiste rakendamist reaalses elus.
Laagri jooksul kombineerime teaduse mängulistevõistlustega, luues lastele keskkonna, milles arenevad nii nende teadmised, kommunikatsioonioskused kui ka probleemide lahendamise osavus.
Programmi esmane eesmärk on tõsta lastes huvi reaalteaduste vastu ning kasvatada nende meeskonnatööoskusi.
Laager on toimunud 262-s paigas üle Eesti, osalenud on 13831 last!
Orul viib laagreid juba kolmandat aastat läbi õpetaja Merlin Karm, kes on kommentaariks öelnud nii:
“Miks ma seda teen? Puhas rõõm laste emotsioonidest 🙂 . Ma ei suuda ikka veel ära imestada, kuidas nad suudavad ehitada töötavaid masinaid ja leida lahendusi üpriski keerukatele ülesannetele. Väga äge on jälgida, kuidas tiim tööle hakkab, kuidas rollid jaotuvad ja see puhas ja siiras rõõm kui ülesande käigus ehitatud vahend võistlema hakkab ning tiimile veel võidu toob!.
Esimesel ja viimasel korral toimus laager Oru Koolis. Teisel korral minu kodus. Laagrit toitlustas Wana kooli kohvik (Kerlin Ledis)”